Afwezigheidsberichten van een sprookjesjager (5)

golven

De afwezigheidsberichten van mijn goede vriend en sprookjesjutter Jan-Loic Capricciosa zijn zo spannend dat ik ze hier wel moet delen!

afwezigheidsberichten

2 September
Vrienden,

Ik ben er niet. Ik ben nog steeds onderweg naar het land van de oranje president. Tijd om mails te beantwoorden heb ik dus niet.

Ik heb de handen vol, want ik ben de strijd aangegaan met metershoge golven en een nijdige wind die maar niet wil gaan liggen. De zee is bijzonder slechtgezind en beukt al dagenlang gewelddadig in op mijn schip dat ijzingwekkend kraakt, diep in de romp tot hoog in de mast.

Over kraken en ijzingwekkend gesproken. Zo wild ging de zee tekeer, dat mijn sprookjesmobiel overboord sloeg. Slechts met een machtige worp van mijn Kraken-vislijn en een bovenmenselijke krachtinspanning kon ik de sprookjesmobiel terug aan boord trekken.

Een Kraken-vislijn lijkt heel erg op een gewone vislijn, maar vele keren groter en met staaldraad van minstens twee centimeter dik. Als de draad dunner is dan trekt de Kraken die gewoon aan flarden.

Een Kraken lijkt heel erg op een octopus, maar wel honderd keer groter. Net als octopus heeft de Kraken acht krachtige armen. Maar in een gevecht zijn die meterslange armen wel het minste van je zorgen. Want net als een octopus heeft het spuuglelijke zeemonster drie harten, die er voor zorgen dat de Kraken tot de moedigste aller fabeldieren behoort.

Liever nog bevecht ik golven van tien meter hoog dan de strijd aan te gaan met een Kraken. Alhoewel, onder kenners is het lang geweten dat een Kraken die je binnenstebuiten keert en een uurtje of twee aan de wasdraad hangt best wel lief en vriendelijk kan zijn. Drie keer zo lief en vriendelijk als andere fabeldieren. Maar dat terzijde.

Het zal nog wel even duren voor ik het land van de oranje president ben.

Tot dan, als de Kraken niet ontwaakt!

Of zoals ze in Mangodouro zeggen: MBDKQavaTsjie Kdatta,  badangatte Krakus Bedan!

Jan-Loic Capricciosa
Sprookjesjutter

(Ps: de sleutel ligt onder de mat!)

(Pps: zie me graag te zien op facebook!)

https://www.facebook.com/afwezigheidsberichtenvaneensprookjesjager/

 

2 thoughts on “Afwezigheidsberichten van een sprookjesjager (5)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: