#Onaantastbaar #Anoniempje

powf16kapow

Hebt u dat ook? U wil niets liever dan de krant opzij leggen, radio en televisie uit. Karaktermoorden en modder gooien gaan op den deur ook danig vervelen. Hoe vermakelijk  één en ander ook in scene wordt gezet, de manier waarop vandaag aan politiek wordt gedaan hangt u hartsgrondig de keel uit.

Hebt u dat ook, dat het u gewoon niet lukt om het schouwspel te laten voor wat het is  en de spelers de rug toe te keren. Hebt u dat ook,  dat de drang om met wijd opengesperde ogen en hoofdschuddend te kijken naar de tragedie groter is dan de nood om na te denken over het huidige democratisch deficit?

Mij lukt het niet. Ik probeer het wel, ik probeer hard en oprecht om ontzettend kwaad en verontwaardigd te zijn, maar ik kom er niet toe. Woede ruimt baan voor schouderophalende gelatenheid, verregaande onverschilligheid.

Daarnet nog waait hier een flard radio binnen, enkele zinnen politieke duiding. Onze  staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) laat de luisteraar weten, bijna als bijgedachte, dat alle verkiezingen in Europa naar rechts gaan.

Nu ben ik er nogal zeker van dat hij zichzelf liever niet bij links rekent wegens een historische en diepgewortelde afkeer voor dat gespuis. En toch zegt hij dat. Zomaar. Haast achteloos. “Woe, woe, de verkiezing gaan allemaal naar rechts.”

Hallo? Wat dan nog? Hoe kan een rechts Europa voor Theo Francken en zijn partij een probleem zijn?

Ik wacht tot de journalist de vraag stelt. “Excellentie, hoe precies is dat voor jullie een probleem?”

De vraag komt er niet. Die linkse media ook. Die VRT ook. Dat verderfelijke bastion van links gespuis dat altijd weer overdreven kritisch is voor de NV-a.

Bart De Wever had het gisteren moeilijk een monkellachje te onderdrukken, toen hij blinkend zijn licht liet schijnen over de knock-out van John Crombez.

En heel even dacht ik: ‘Zou het kunnen dat  NV-a echt wat valse mailtjes aan John Crombez liet bezorgen? Afzender: Anoniempje.’

‘Welnee,’ zo denk ik nu: ‘John sloeg vooral zichzelf genadeloos buiten westen. Deze NV-a is ongenaakbaar, onaantastbaar, oppermachtig. Ze hoeven helemaal niks te doen.”

Maar ik moet jullie laten. Terzake begint. Spannend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “#Onaantastbaar #Anoniempje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s