Harry, gewoon Harry (Deel 1) (willekeurige variant op een parabel)

park

Harry, gewoon Harry, zit op een bank in het park. Hij is nog jong, maar oogt stilaan oud. Hij zit daar wel vaker.

Niet dat hij daar graag zit. Het leven heeft hem hondsbrutaal naar deze uithoek van het park geblazen. Hij zit daar wel goed zo. Ver weg van de dingen.  Elke dag een foto van de dag ervoor. Langzaamaan vervagend. Alleen, ver weg van spelende kinderen, van baasjes en hun hond, van geliefden hand in hand. Weg van dingen die hij zelf ooit heeft gehad.

Naast hem op de bank een plastic zak van kantoorwaren Buro-Verso, alwaar een mens  moet zijn voor kwaliteit en voor service. In de zak zitten een nietjespistool en een lamineermachine. Harry graait in de zak en haalt er de rekening uit. Kantoorartikel divers 19,99 euro. Kantoorartikel divers: 60,49. Totaal: 80,48.

‘Dat valt nogal mee,’ denkt Harry, en hij vouwt de rekening op zodat deze in zijn portefeuille past.

Harry zucht wanneer hij zijn cognac-kleurige portefeuille opent. Vanachter een plastic raampje kijken Tim en Samia hem in de ogen. Tussen hen Max, met een stok in zijn mond. Levendig. Gelukkig. Je ziet dat ze bruisen.

Tim, zijn zoon, stierf bijna dag op dag 8 jaar geleden. Samia, zijn vrouw, enkele maanden geleden. Max, de hond, overleed kort na Tim, alsof het beest kapot ging van verdriet.

“Dag meneer,’ groet iemand vanonder een hoed. Kraag opgetrokken tegen de wind. Een andere sombere ziel heeft blijkbaar ook de weg gevonden naar deze verloren uithoek van het park . Het gebeurt nog dat mensen dwalen.

Zeg maar gewoon, Harry,‘ denkt Harry. Hij pakt de plastic zak op zijn schoot, en blijft nog even zitten. Dan jagen een gure wind en koude voeten hem naar huis.

Daar slaat Harry zich voor het hoofd en hij zet de zak neer op de keukentafel. Op de kalender schrijft hij voor morgen: Niet vergeten! Nietjes kopen en lamineerhoezen. A4.

Hoe kan ik zo vergeetachtig zijn,’ vraagt hij zich af.

Harry eet een boterham met kaas. De tafel lijkt ellendig groot. Hij kijkt wat televisie en gaat slapen. Ook het bed lijkt ellendig groot.

klik hier voor deel 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Harry, gewoon Harry (Deel 1) (willekeurige variant op een parabel)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s