Onderzoek Bende Van Nijvel: Justitie en Cel Waals Brabant slaan keihard terug. Slachtoffers en nabestaanden kunnen de boom in! Echt wel.

bende

Vijf. Meer mensen waren er niet nodig om heel even de indruk te wekken dat er misschien toch nog een sprankeltje hoop was voor het hopeloos vastgelopen en danig mismeesterde onderzoek naar de bende van Nijvel.

Drie magneetvissers, een praatgrage advocaat en een stervende, schietgrage rijkswachter met gezwollen lever en zwaar gemoed leken het deksel van de perpetuele doofpotoperatie te hebben hebben gerukt.

Zou het na al die jaren dan toch lukken om zicht te krijgen op de ware toedracht? Zou het kunnen? Zou het waar zijn?  Misschien wel. Ronkende verklaringen waren er in elk geval meer dan genoeg.

Enter, met een fikse tred justitie oneigen, de immer wollige en statige minister zelve, om extra speurders te beloven. En een luisterend oor op  6 december .

Reikhalzend wordt dan ook uitgekeken naar deze vergadering ten behoeve van de slachtoffers van deze doldrieste feiten. Vele nabestaanden en slachtoffers hebben  de dag aangestipt in de agenda en een dagje verlof ingeboekt.

Deze week ontvingen ze de langverwachte uitnodiging: het overleg gaat nog steeds door, maar met een guitige twist: 6 december is ergens onderweg met de postkoets 11 décember geworden. Oeps.

Deze kleine pesterij mag natuurlijk de pret niet drukken. Zo is er die dag meteen tijd voor de Sint, de kids en tal van andere typische 6-december activiteiten,  of gewoon ne keer zot doen, of wat uitgesteld rouwen dat mag natuurlijk ook.

Een bijzonder slordig inschrijvingsformulier vol schrijf- en taalfouten maakt weinig subtiel duidelijk dat de Cel Waals Brabant de touwtjes terug stevig in handen heeft: daders en verantwoordelijken kunnen op hun beide oren slapen na enkele bijzonder spannende weken, waarin de Cel Waals-Brabant de controle op deze verder van de rest kundig georchestreerde– doofpotoperatie leek te verliezen.

NAAM, Voornaam en Adres moeten keurig ingevuld zijn door de gegadigden voor dit overleg, waarop de onderzoeksrechter de nabestaanden hoopt te mogen begroeten.

Vrouwelijke kandidaten dienen ook hun geboortedatum in te vullen. Tenminste als het dat is wat mag verstaan worden onder het eerder cryptische Geboren zij: 

Ook wie niet wil deelnemen moet, weliswaar met dank van de firma, het formulier netjes invullen en terugzenden naar een 4ème verdieping ergens in Charleroi.  Dit voor het geval iemand gaandeweg toch van gedacht zou veranderen. Zulks kan natuurlijk niet. Neen is neen is neen is neen is neen.

Er is nog een leuke uitsmijter voor de volhouders die het document niet moegetergd in de papiermand keilden: het formulier had al ergens in 2016 ingevuld moeten zijn. Sliep, sliep, sliep!

De boodschap uit Charleroi laat zich als volgt samenvatten: blijf alsjeblief toch maar thuis en verwacht ook nu niets van ons.  Charleroi in back in control! Het mag onthullingen gaan regenen, met veel respect gaan we slachtoffers en nabestaanden heus niet bejegenen.

Slachtoffers en nabestaanden zijn het inmiddels wel gewend om zo voor de zot gehouden te worden, maar voor burgemeester Christoph D’Haese moet dit een pijnlijke kaakslag en ontnuchterende reality check zijn, nadat hij op de jaarlijkse herdenking stellig en vurig een minimum aan respect had staan orakelen. Hij had zich zijn moedige intrede op het troosteloze slagveld van de bende-arena vast triomfantelijker en daadkrachtiger voorgesteld. Vast wel.

bende2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Onderzoek Bende Van Nijvel: Justitie en Cel Waals Brabant slaan keihard terug. Slachtoffers en nabestaanden kunnen de boom in! Echt wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s