Solifugia: Welkom in decibelhel. Fuizenfest 2017, 30 september.

solifugia

Ik weet dat, ik wed dat (hoe stoer, ongewassen en misantropisch je jezelf verder van de rest ook voordoet) een helder opgewekt deuntje zich van tijd tot tijd een weg doorheen de duistere krochten van je hersenpan baant, en zich daar lichtvoetig en languit nestelt tussen de donkerste aller gedachten.

Daar sta je dan, min of meer gelukkig te wezen, een zachtaardige glimlach om de lippen. En nog erger, je blijkt zowaar ook nog een alleraardigste spring-in-‘t-veld.

Symptomen kunnen zijn: je vindt ‘de zotte morgen’ van Zjef Vanuytsel een fijn deuntje, je koopt ‘per abuis’ een CD van Het Zesde Metaal, je helpt een ouder wordende dame vriendelijk de straat over, met de glimlach schenk je een briefje van tien euro aan de haveloze bedelaar die je pad kruist, je stelt jezelf pertinente vragen bij de staat van deze aardkloot en de vreselijke uitwassen van blind kapitalisme …

Kortom, allerlei vreemdsoortige manifestaties van mededogen en menselijkheid zijn plotsklaps je deel, en dat haast ondraaglijke gevoel dat het hier best ok is op deze aardkloot lijkt je te wurgen.

Wel, er is wel degelijk hoop op wanhoop!

Het volstaat dat  Solifugia  er je met een mokerslag aan herinnert dat het hier helemaal niet ok is. En dat is precies wat die klootzakken van Solifugia deden in Riel: ontiegelijk vroeg, stinkend en nachtdronken iedere metal- en dopehead (al waren ze nog niet met veel en onderling moeilijk van elkaar te onderscheiden) met de neus op de kille feiten drukken.

Niks is ok, en enig optimisme is altijd ongepast. De toekomst is er één van entropie, van dood en verderf, de weg er naartoe bezaaid met afgerukte en rottende ledematen. Niks komt ooit nog in orde. ‘Evil’ -kijk gewoon eens rond- is niet langer een loze belofte. En dat is fijn om weten.

Ikzelf zal in elk geval geen goede daad  verrichten in de komende weken en heb alleen maar kwaad in schik. Loop ik ergens in december Sinterklaas tegen het lijf, dan klop ik hem doodleuk van zijn schimmel.

Meer nog: ik weet nu al dat NVa bij de komende verkiezingen mijn stem heeft, want na de passage van het onfrisse gezelschap op Fuizenfest 2017 kan mijn medemens me geheel terecht nog weinig schelen. Met doodsverachting en minachting ga ik alvast voor minder pensioen en meer ongelijkheid. U toch ook?

Het was de onnavolgbare Louis Paul Boon die gratuit stelde dat je de mensen moest schoppen tot ze een geweten krijgen, maar weet dat Solifugia heel graag eens langs komt als dat geweten je parten begint te spelen.

3 thoughts on “Solifugia: Welkom in decibelhel. Fuizenfest 2017, 30 september.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s