Oiljst, Motown aan de Dender (1) Aalst, Motown aan de Dender

vannuffelMet de kortzichtige en overhaaste verkoop van enkele stadseigendommen (zie persbericht V.VAK van 17 maart) trekt het ‘nieuwe’ stadsbestuur van Aalst een wel heel erg oude en roestige trukendoos open teneinde de stadsschuld te delgen.

Gelukkig is er nog dat andere minder hapklaar en rijk cultuur-historisch patrimonium. Nee, ik heb het hier niet over oilsjt carnaval, maar over het echte werelderfgoed van de stad en de streek: de traditie van vaak heerlijk tegendraadse muziek.

Het is op deze traditie dat de facebookpagina Oiljst, Motown aan de Dender zal focussen. Zeker het verval is treffend.

En ja, natuurlijk zal deze facebookpagina (en de vergezellende blogberichten) gaan over Irish Coffee, over mirakelman Jo Bogaert, over de dromerige pissebedden van Isopoda. En natuurlijk is het een kwestie van weinig tijd voor  Mensen Blaffen en de oogverblindende schoonheid van Sylvie Honnay worden bezongen…

Misschien wordt het allemaal wel een beetje voorspelbaar. Denk er daarom aan hier en daar ook een herinnering te delen  over andere illustere figuren zoals Luc Jongman, Freddy Grey, De Woelers, getalenteerde randgevallen uit Lebbeke die nog beter werden door een Aalsterse inbreng, en vele vele andere, de tijd die je doorbracht in vele platenwinkels in de smalle straten van de stad…

Oude weetjes, en aanstaande muzikale geschiedenis en evenementen, het krijgt allemaal een plekje op  Motown aan de Dender.

En zo heel af en toe, wanneer we in een vrijgevige bui zijn,  zullen we een plaatje uit het archief van Discobar Bizar halen en verkopen. Niet voor de eigen portemonnee, maar om de opbrengst te schenken aan het V.VAK – Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon.

Zodat ze onverdroten kunnen blijven ijveren voor het behoud en de herwaardering van het cultuurhistorisch erfgoed van Groot-Aalst.

Meer nog. Je hoeft zelfs niet langer te wachten om lid te worden van het V.VAK:

Hoe meer leden, hoe luider de V.VAK haar stem kan laten klinken voor het behoud van ons erfgoed. De leden krijgen gratis het tijdschrift V.VAK mededelingen in de bus. U vindt er artikelen en interessante weetjes rond Aalsters erfgoed geschreven door V.VAK bestuursleden en lokale erfgoeddeskundigen. Voor gewone leden 15€ en 25€ of meer voor steunende leden.
Te storten op BE41 7371 3202 3410 met vermelding V.VAK + jaartal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s