Groot Feest bij Magda in Petegem (22 april 18:00 tot 23 april om 7:00) Budget: Voor 15 euro zijt ge bij Magda al redelijk zat! Enkele belangrijke medelingen vooraf.

magda1

Morgen is het eindelijk zover. Onze stiekeme bron bij het onvolprezen politiekorps van Wortegem-Petegem verwacht een ware volkstoeloop.  Naar schatting 5000 feestneuzen worden verwacht op het groot feest 40 jaar café Oud Gemeentehuis bij Magda en Bernard. Vanzelfsprekend zijn drank, spijs en plezier verzekerd. Het was in de lange geschiedenis van dit legendarische café nooit anders.

Voor geen kleintje vervaard bood Filip Watteeuw, het briljante brein achter het Gentse circulatieplan, deze week vriendelijk zijn diensten aan om één en ander mobiliteitsgewijs in goede banen te komen leiden.

De eigengereide burgemeester van Wortegem-Petegem, ging niet in op het aanbod van de hulpvaardige Gentse schepen en vroeg zich, nog steeds volgens onze bron bij de politie, luidop af: ‘wat kan dat groen gespuis ons hier komen leren, misschien?’

In blinde kolerieke razernij onstoken voegde hij er aan toe: ‘Over mijn lijk dat die betweter ons hier met zijn pseudowetenschappelijke onderbouwingen komt wijsmaken dat we onze prachtig glooiende akkers terug moeten gaan  bewerken met paard en kar!’

Vervolgens streek hij over zijn stoppelbaard, om zijn kalmte terug te vinden, en wees hij er fijntjes op dat het gemeentebestuur voor de groendienst net nieuwe grasmachines op naft heeft gekocht en dat hij de zeis enkel nog uit de gemeenteschuur haalt om dat groen stuk vergif eigenhandig uit zijn zijn dorp te verjagen!

De burgemeester laat ook weten dat Petegemplein voor alle verkeer wordt afgesloten tijdens de feestelijkheden, en dat het een goed idee kan zijn om met de fiets te komen.

Weetjes: 

Over Gent gesproken. Wist u dat in de schaduw van de kerk gelegen, Magda en Bernard al 40 jaar hun gasten verwelkomen aan de meest democratische prijzen van het land. Voor de prijs van een pintje bij Magda kan je in Gent, behalve een -welliswaar heerlijk- Turks brood ofte pide, niks meer kopen. Voor de prijs van een genereuze whiskey bij Magda in Wortegem-Petegem krijg je in Gent amper nog een pintje!

Over de schaduw van de kerk gesproken. Wist u dat Café Oud gemeentehuis vroeger op de pelgrimsroute naar Compostella lag. Binnengelokt door de oogverblindende charme van Magda, in een wereld van eeuwigdurende cirkelredeneringen en ontdaan van de lineaire noties van tijd en ruimte -de joods-christelijke traditie ons zo eigen- beslisten al te veel pelgrims om hun tocht naar de verlossing dan toch maar niet verder te zetten. Hun leven kreeg plots weer zin daar in Wortegem-Petegem. Kerkelijke autoriteiten zagen zich hierdoor op de langen duur genoodzaakt om de weg naar Compostella in een grote bocht rond Wortegem-Petegem te leggen. 

Kwatongen beweren dat er in die veertig jaar bij Bernard en Magda nogal wat huwelijken op de klippen liepen. Euh, dat is waar. Er is geen ontkennen aan. Er werden in de loop der jaren nogal wat valiezen afgezet voor de deur bij Magda. Meestal zonder er veel woorden aan vuil te maken. Heel soms met een scheldtirade erbovenop. Af en toe met een briefje op de valies gespeld:’trek uw plan, gij lekijke kust-mijn-kloten.’ Maar we moeten hier durven stellen dat er sprake is van minstens een kosmisch evenwicht, daar evenveel koppeltjes -al dan niet stiekem en/of  met behulp van liefdevol gekrabbel op een Romy bierkaartje – elkaar vonden bij Magda.

Over elkaar lelijke kust-mijn-kloten noemen gesproken. Net zoals pirobak blijkt het een typisch Wortegem-Petegemse traditie te zijn. Gesprekken met UNESCO zijn onder leiding van de burgemeester momenteel lopende. Doel is om beiden eindelijk te erkennen als werelderfgoed.

Terug naar de feestelijkheden. Kadotips voor veertig jaar Magda en Bernard:

Gevraagd naar wat ze graag als geschenk wil, vernoemt Magda een DJ-set van Discobar Bizar vreemd genoeg niet.

Wel wil ze graag: een verassingsoptreden van Mario Franco (‘diene ga nogal eens doorbreken in Amerika’), een verrassingsbezoek van Mario De Clercq (‘da was tenminste nog ne keer ne coureur), en een dikke vette cheque van Willy Naessens (‘wa goent’ tjij anders nog doen me al zijn geld!). Tot slot laat ze weten dat ook De Croo een tuil bloemen mag komen brengen (‘Herman, niet dienen kleine De Croo’)

Mededeling van Magda:

Magda heeft ons ook gevraagd om jullie te vragen om haar gerust te laten over de prachtige jukebox achteraan in het café. Deze staat niet te koop en werd al toegezegd aan Discobar Bizar! Om jullie dat voor eens en voor altijd duidelijk te maken zal ze morgen tijdens de feestelijkheden het stopcontact van de jukebox, dat ze destijds onder toezicht van SABAM moest doorknippen, plechtig aan een medewerker van Discobar Bizar overhandigen.

Nog snel even een spijtig voorval rechtzetten:

Fotoshop-piraten, zeg maar gewoon tactloze onverlaten, vonden het nodig om op de uitnodiging (zie foto bovenaan) de verwijzingen naar Discobar Bizar weg te fotoshoppen. We vinden het echter belangrijk Magda te bedanken: omdat ze destijds het eerste officiele Bizar supporterslokaal was, alwaar een mens voor de luttele som van 10 franken lid kon worden van de grote Discobar Bizar familie. Magda verkocht in de loop der jaren maar liefst 877 Bizar lidkaarten. Het lijkt ons dan ook niet meer dan gepast dat we de originele foto nog eens toevoegen onderaan deze feestelijke berichtigvingen. Magda, bedankt!

Magda

Groot Feest bij Magda in Petegem

22 april om 18:00 tot 23 april om 7:00

Petegemplein, 9790 Wortegem-Petegem, België

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s